“Stanza” zingt en speelt Willem Wilmink

TIJD

Aanvang 15.00 uur
Entree € 15,00
Reserveren sweelcultureel@gmail.com

In het TV-seizoen 2017/2018 bracht De Wereld Draait Door een ode aan dichter, schrijver Willem Wilmink. Zijn gedichten en liedteksten zijn stuk voor stuk pareltjes en grote artiesten als Herman van Veen, Boudewijn de Groot, Wieteke van Dort en Joost Prinsen hebben teksten van hem ten gehore gebracht.

Ruim vóór de DWDD besloten Erik van Dijck en Jos van Oorschot van STANZA om met het dichtwerk en de liedteksten van Wilmink aan de slag te gaan met als resultaat verhalen voor kinderen, maar ook over zijn oorlogsverleden, protestliederen en veel poëzie over de liefde. Gedichten die al op muziek stonden werden opnieuw gearrangeerd en het onvolprezen holocaustgedicht Ben Ali Bibi werd door STANZA opnieuw van gepaste muziek voorzien.

Het lukte Willem Wilmink om tegelijkertijd verwondering, vertedering, lust en vrolijkheid op te roepen. Nergens zijn Wilminks teksten hoogdravend of clichématig. Hij slaat steeds de spijker op de kop en dat raakt de luisteraar.

De band bestaat behalve uit Erik van Dijck (zang, gitaar, toetsen) en Jos van Oorschot (zang en gitaar) uit Ruud Sempel (bas) en Kees de Wit (percussie, zang en blaasinstrumenten).