Zondag 7 april 2019 – “The Lasses”

Dit is de artiestennaam van het duo Margot Merah (zang, gitaar en mondharmonica) en Sophie Janna (zang, gitaar en bodhrán). Even voor de duidelijkheid, de “bodhrán” is een Ierse trommel die met een  trommelstok wordt bespeeld (zie Wikipedia).

Margot en Sophie zijn twee jonge vrouwen die zelf muziek componeren en graag reizen. De stijl van hun muziek is gebaseerd op Ierse en Amerikaanse folkmuziek. Zij maken eigen nummers, maar spelen ook muziek van anderen. Terugkerende thema’s zijn het leven, de liefde en de dood. Niet droef of somber, eerder ontroerend en met humor.  Met dit repertoire treden zij regelmatig op in de Verenigde Staten én in Nederland, maar ook met veel succes in Ierland, Schotland en Japan!

Wat in diverse recensies terugkomt is bewondering voor de harmonie van hun stemmen. Een Vlaams commentaar formuleerde dat als volgt: “Balsem voor de ziel, voedsel voor de oren en vreugde voor het hart”. Dat wilt u toch niet missen? Reserveer tijdig uw plaats door ons een e-mail te sturen!

LOCATIE & TIJD

Locatie Bistro Tante Sweel, Hoofdstraat 15, 7851 AA Zweeloo
Aanvang 15.00 uur
Entree € 15,00
Reserveren sweelcultureel@gmail.com