Zondag 3 februari 2019 – Jong Vocaal Groningen terug in Zweeloo

Een groot koor! Met 14 vrouwen en 9 mannen in de leeftijd van  18 tot 35 jaar. Het koor werd opgericht in Delfzijl onder de naam IVAK en trad in die tijd een aantal keren op in het kerkje van Zweeloo.  Eind 2010 verhuisde het koor naar de stad Groningen waar er veel nieuwe leden bijkwamen. Zangpedagoge Nanny ter Wiel was 20 jaar lang de dirigente tot Merlijn Wackers in februari 2016 het stokje overnam. Tomas Kloosterman is sinds 2015 de pianist van het koor. In al die jaren heeft het koor in heel Europa concerten gegeven.

 

Het repertoire van het koor is breed, met liederen uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok, muziek van Schubert tot en met de hedendaagse componisten, van opera tot musical.  Het koor won de eerste prijs tijdens het koorfestival op Schiermonnikoog, voerde in samenwerking met het Apollo ensemble twee cantates uit van Bach in de Grote kerk van Leeuwarden, zong in 2017 op het Harmoniefestival in het Duitse Lindenholzhausen (bij Frankfurt) en stond in het voorprogramma van Het Nederlands Kamerkoor tijdens een concert in de Oosterpoort in Groningen.

 

Kortom, het is de hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking met Jong Vocaal Groningen in Zweeloo! Kunt u zich voorstellen hoe dat gaat klinken met 23 koorleden in het kerkje in Zweeloo? Met die akoestiek, dat wordt adembenemend mooi! Aarzel niet als dit alles u aanspreekt en reserveer tijdig uw plaatsen door ons een e-mail te sturen!

LOCATIE & TIJD

Locatie Kerk van Zweeloo, De Wheem 10, 7851 TA Zweeloo
Aanvang 15.00 uur
Entree € 15,00
Reserveren sweelcultureel@gmail.com