Zondag 10 maart 2019 – “Claudia y Manito”

Twee musici die muziek van het Latijns-Amerikaanse continent voor u gaan spelen en zingen, in Oud-Aalden, op het podium van ’t Hoes van Hol-An. Claudia speelt instrumentale stukken op de Paraguayaanse harp, zingt Spaanstalige liederen en speelt gitaar. Zij is een kind van een Surinaams-Antilliaanse vader - aan wie zij haar temperament dankt - en een Indische moeder die haar een fijngevoelig karakter meegaf.

Manito is een echte gipsy-gitarist, hij improviseert en begeleidt Claudia. Vanaf zijn zevende jaar speelt hij gitaar. Zijn oom bracht hem de fijne kneepjes bij. En dat zonder een noot te kunnen lezen! Zo leerde hij ook de rumba en de flamenco kennen. Hij begon zijn loopbaan als begeleider van een Russische zanger/gitarist en speelde de muziek van de Gipsy Kings. Manito maakt momenteel ook deel uit van een zigeuner-ensemble.

Het programma waarvan u zult genieten draagt de titel “Arpamor” of in het Nederlands “Liefde voor de harp”. Manito en Claudia weten samen een sfeer te scheppen waarmee de “warmte” van Zuid-Amerika voelbaar wordt. Reserveer uw plaats tijdig door ons een e-mail te sturen.

LOCATIE & TIJD

Locatie ‘t Hoes van Hol-An, Oud Aalden 11, 7854 RW Aalden
Aanvang 15.00 uur
Entree € 15,00
Reserveren sweelcultureel@gmail.com