Over ons

‘Sweel Cultureel’ is een non-profit organisatie die al 25 jaar muziek, toneel, literatuur en poëzie op de planken zet in diverse bijzondere en gezellige locaties. Voorbeelden daarvan zijn het prachtige middeleeuwse kerkje in Zweeloo, de Gereformeerde kerk in Aalden, maar ook de gezellige horeca in Zweeloo en omgeving.

Wij brengen elk jaar een gevarieerd programma met professionele artiesten. Voorbeelden daarvan uit vorige seizoenen zijn de fluitist Ronald Snijders, de zangeres Davine en de auteur Arthur Japin. Daarbij krijgt ook jong talent toegang tot “ons podium”. Roon Staal is een voorbeeld van zo’n jong talent die een prachtig concert gaf in het kerkje van Zweeloo. Én er is ook voor de kinderen ieder jaar weer een leuke voorstelling. Jinky’s Mik Mak is één van onze trouwe performers in de afgelopen jaren. Komend seizoen (zaterdag 14 april ’18) brengen Jolanda Loves en Frenk Biester een leuk poppenspel met de titel “Woeste Willem”.

Met deze diversiteit aan voorstellingen wil Sweel Cultureel bijdragen aan een groter cultureel aanbod voor het publiek uit in de wijde omgeving van Zweeloo. Het programma voor 2017 – 2018 en de details van de voorstellingen kunt u bekijken door hier te klikken. Wij hopen van harte U bij één of meer voorstellingen te kunnen verwelkomen.

Met vriendelijke groet van Anneke Kayser (voorzitter), Hélène Valentin (vicevoorzitter), Ina Luis (penningmeester), Gea Hidding
(secretaresse), Anja Boot, Jan Piet Heederik, Bert Huguenin, Caroline de Widt en Yolanda Karsten.